6 Kasım 2010 Cumartesi

Teknoloji sitelerinin saçmalıkları

Teknoloji sitesi olduğunu iddia eden fakat teknolojiden bihaber pek çok site gördüm. Bir programlama uzmanı gözüyle pek çok haberde ki cehaleti okudukça insan gülmekten yarılıyor.

En çokta hack haberlerine gülüyorum. Nasıl kabartıp abarta abarta anlatıyorlarsa öyle :) Hele programlama bilmeyen lamerleri bile bir siteye girdikleri ve açık olduğunu bildirme iyiliğini yaptıkları için kahraman ilan ediyorlar. Size bir şey diyeyim mi gerçek bir hacker tanıdığım arkadaşım var hatta kardeşim bir gecede 3000 israil sitesi temizledi :) Bir gecede pek çok siteye girip hepsine sistemlerinde açık olduğunu ve cüz-i bir ücrete bunu kapatabileceğini söyledi. :) Asıl kahramanlar sessiz olur :) "Hacked by CMD" ;)

Neyse konuya dönersek teknoloji siteleri bazı konuları anlatırken ne kadar bilgisiz olduklarını size kanıtlamak istedim.

Haber şu;

İşten atılma intikamının sonu acı oldu!

İşten çıkartılırsanız sakın bu bilgisayar dahisinin yaptığını yapmayın; sonunuz hiç de iyi olmaz!


İşten kovulduktan sonra eski meslektaşının web sitesini hackleyen ve dosyalarını silen BT yöneticisi, 27 ay hapis cezası aldı.

53 yaşındaki Darnell Albert-El, 2008 yılında işten çıkarıldığı sırada Trans Marx şirketinin sistemlerine giriş şifreleri hala elindeydi. İşten atılmasına çok sinirlenen Albert-El, elindeki şifreleri kullanarak şirketin web sitesinin bulunduğu bilgisayara erişti ve yaklaşık 1000 dosyayı sunucudan sildi.

Albert El, 27 ay hapis cezasının yanında Trans Marx'a verdiği zarardan dolayı 6.700 dolar tazminat ödemeye mahkum oldu.
Bir rapora göre Alber El, daha az ceza almak için şirketin dosyaları kurtarmasına da yardım etti.

Haberi okuyunca aklıma freelance çalıştığım zaman paramı verirken sorun çıkartan firmalar geldi. Adam yaptığım işin parasını vermiyordu ya da yarısını veriyordu kapıyordum sitesini sana dava açarım diye tehdit ediyordu aklı sıra :) Bu haberde ki durum aynı değil fakat anlatmak istediğim şu muhtemelen Damell çalıştığı şirkette bir haksızlığa uğruyor ve 1000 dosyayı siliyor ftp'den girerek siliyor. Bu çok basit. Birinci komik yanı bu adamın "bilgisayar dahisi" olarak ilan edilmesi.

İkinci komik yanı ise dosyaları silinen web sitesine girdim ve ne göreyim :) Ortada basit hazır bir wordpress web sitesi vardı. E tabi wp'nin tema dosyaları ile birlikte 1000 küsür dosyası olabilir :) Muhtemelen adam bilgi işlemde çalışıyordu ftp bilgilerini elde ettiğine göre.

Üçüncü komik yanı adam siteye zorla girmiyor sahip olduğu bilgiler ile giriyor aslında bu davayı biraz kurnazlıkla atlatabilirdi.

Dördüncü ve son komik tarafı ise adam şirkete dosyaları kurtarması için yardım etmiş. Aman ne büyük haber. Wordpress'i indirip kuramamış koskoca şirketten bir kişi.. Saçmalığa bakın :))

0 yorum:

Yorum Gönder